Aanvraag Wsnp

Wij helpen u met de aanvraag

Schulden moet u altijd eerst zelf proberen op te lossen. Al dan niet met schuldhulpverlening van bijvoorbeeld de gemeente of een bewindvoerder. Als dat is mislukt, of als bij voorbaat duidelijk is dat dit onmogelijk is, dan kunt u een verzoek indienen bij de rechtbank om te worden toegelaten tot de Wettelijke schuldsaneringsregeling (Wsnp).

Soms kan het lang duren voordat u geholpen wordt of worden er redenen gegeven om geen Wsnp voor u aan te vragen. Wij zijn gewend om maatwerk en snelheid te bieden en in veel gevallen blijkt het aanvragen van een Wsnp dan toch mogelijk. Met de komst van gesubsidieerde rechtsbijstand voor een Wsnp-verzoek per 1 mei 2021 kunnen wij dit in veel gevallen zelfs gratis. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand is doorgaans wel de laagste minimale eigen bijdrage verschuldigd.

In meer dan 93% van de gevallen leidt een Wsnp na een periode van (meestal) 3 jaar tot een schone lei en bent u van uw schulden af. Daar zitten uiteraard wel ‘spelregels’ aan vast en de rechtbank benoemt een Wsnp-bewindvoerder die moet controleren of u zich aan die spelregels houdt.

U kunt bij ons terecht voor een verzoekschrift tot toepassing van de Wsnp. Bij het verzoekschrift moeten bijlagen worden gevoegd, waaronder een zogeheten ‘285-verklaring’. Wij zijn bevoegd zo’n verzoekschrift en verklaring af te geven.